Phone: + 48 58 67 67 163     Email: sekretariat@agro-fish.pl

SNC00460MĄCZKA RYBNA EKSTRUDOWANA

Mączka rybna jest materiałem paszowym, pochodnym materiałów kategorii 3. Produkowana jest głównie z odpadów śledziowo-szprotowych, ale także z tołpygi, makreli i dorsza. Jest produktem w 100% naturalnym, a jedynym dodatkiem zapewniającym dłuższą trwałość produktu jest antyutleniacz chroniący produkt przed utlenianiem tłuszczu.

 

SPECYFIKACJA JAKOŚCIOWA MĄCZKI RYBNEJ

SKŁAD CHEMICZNY - zawartość podana w %
Białko
58-62
Tłuszcz
10-14
Woda
max. 10
Popiół
max. 18
Sól
2,8 - 4,1
Współczynnik strawności białka
95 - 97

SKŁADNIKI MINERALNE - zawartość podana w mg/kg
Wapń
71 000 – 92 000
Fosfor
17 000 – 23 000
Sód
20 000 – 24 000
Potas
17 000 – 23 000
MIKROELEMENTY - zawartość podana w mg/kg
Cynk
186,4
Miedź
5,2
Żelazo
216,2
Magnez
2645,5
Selen
0,544
Ołów
0,246
Kadm
0,022
Rtęć
0,06
Arsen
2,455
AMINOKWASY - zawartość podana w %
Kwas asparaginowy
5,48
Treonina
1,96
Seryna
2,00
Kwas glutaminowy
7,61
Prolina
2,15
Cystyna
0,43
Glicyna
5,61
Alanina
3,43
Walina
2,49
Metionina
1,72
Izoleucyna
1,95
Leucyna
3,50
Tyrozyna
1,02
Fenyloalanina
2,01
Histydyna
1,37
Lizyna
4,30
Arginina
3,69
Tryptofan
0,56
MIKROBIOLOGIA
Clostridium perfringens
nieobecna w 1 g produktu
Enterobacteriacea
n=5, C=2, m=10, M=3×10² w 1 g
Salmonella
nieobecność w 25 g
przy: n=5, C=0, m=0, M=0

Gdzie:     n = liczba próbek

m = wielkość progowa dla liczby bakterii; wynik uznany jest za zadowalający, jeśli liczba bakterii we wszystkich próbkach jednostkowych nie przekroczy liczby m

M = wartość maksymalna liczby bakterii; wynik uznany jest za niezadowalający, jeśli liczba bakterii w jednej lub więcej próbek jednostkowych wynosi M lub więcej

C = liczba próbek jednostkowych, w których liczba bakterii może wynosić między m a M; wynik jest nadal uznany za zadowalający, jeśli liczba bakterii w pozostałych próbkach jednostkowych wynosi m lub mniej od m